Lezing Historisch koken

15 november 2007Let op: deze activiteit is voorbij!

ederlandse cotelettentoert uit eind 18e eeuw (© Christianne Muusers)

De verstandige kok en de volmaakte keukenmeid: koken en eten in de zeventiende en achttiende eeuw.

Hoe kookte en at men in de eeuwen ná het middeleeuwse feestmaal en vóór het klassieke Franse diner? Christianne Muusers vertelt over de komst van nieuwe ingrediënten, de ontwikkeling van nieuwe kooktechnieken, de gedekte tafel, kookboeken en gerechten uit de zeventiende en achttiende eeuw. De lezing wordt afgesloten met een kleine proeverij.

Kookboeken

koninginnesoep.jpg

Christianne Muusers is neerlandica. Op dit moment werkt zij aan een publicatie over nederlandse culinaire teksten uit de vijftiende en zestiende eeuw. Omdat haar interesse in koken zich niet beperkt tot het bestuderen van boeken, organiseert Christianne Muusers ook kookavonden, over onderwerpen en met menu's die zij zelf lekker vindt.

Gegevens

  • Woensdag 14 november 2007 in Slot Zuylen
  • Binnenkomst vanaf 20.00 uur, aanvang lezing 20.30 uur
  • Entreeprijs: 15 euro (incl. kopje koffie vooraf, enkele hapjes en drankje)
  • Minimum aantal deelnemers: 20
  • Aanmelding via info@slotzuylen.nl of tel. 030 2440255,  onder vermelding van naam en aantal personen
  • Het verschuldigde bedrag s.v.p. overmaken op rekening 340113448 t.n.v. A.G. Plomp, penningmeester Vrienden van Slot Zuylen, Maarssen



 

terug naar
2007
ga direct naar: